‘Pause’

381

Të gjithë e njohim me termin Pause, mirëpo shumë pak prej nesh e dimë se çfarë në të vërtetë do të thotë kjo, dhe prej nga e ka origjinen.

Pause e ka origjinën nga fjala ‘caesura’, një shenjë e përdorur në poezi dhe në kompozimet melodike për të shënuar një pauzë të plotë.

Nëse nuk do të rriteshit në vitet ’70, ju mesiguri do t’i njihnit ato dy butonat në formën vertikale në telekomandën tuaj, që shpesh herë i shfrytëzonin për të “ngrirë” ndonjë moment të dëshiruar. Nëse e dini se çfarë dua të them.

Sidoqoftë, kjo shenjë quhet Caesura, e paraqitur shumë në vargjet greke dhe ato latine.
Në poezi kjo shenjë do t’i tregonte lexuesit të poezisë gjatësinë dhe shtrëngimin e rrokjeve.

 

Përgatiti dhe Përshtati: 

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.