Nvidia paraqet Titan V kartela grafike me vlerë prej $2,999

264

Nvidia paraqet kartelen grafike(GPU) më të shpejtë në histori, Titan V është “GPU më e fuqishme për PC e krijuar ndonjëherë”- Nvidia. Titan V përfaqëson një hap më të rëndësishëm në krahasim prej shumicës së produkteve që e kanë bërë atë pretendim, megjithatë, ] është GPU-ja e parë e bazuar në arkitekturën e re të Volta Nvidia.

 

Titan V do të kushhton $ 2,999 dhe është përqëndruar rreth AI dhe përpunimit të simulacioneve shkencor. Nvidia pretendon deri në 110 teraflopë të performancës nga 21.1 miliardë tranzistorë, me 12GB memorie HBM2, bërthama 5120 CUDA dhe 640 “bërthama tensor” që thuhet se ofrojnë deri në 9 herë performancën më të mirë se paraardhësi i tij. Gjithashtu ajo vjen në ngjyrë ari dhe të zeza, e cila ka pamje mjaft të bukur.

“Vizioni ynë për Volta ishte shtytja e kufijve të jashtëm të informatikës me performancë të lartë dhe AI. Ne vendosëm rekord të rri me arkitekturën e re të procesorit, udhëzimet, formatet numerike, arkitekturën e kujtesës dhe lidhjet e procesorit “, thotë themeluesi i Nvidia dhe CEO Jensen Huang në një deklaratë. “Me Titan V, ne po e vëmë Volta në duart e studiuesve dhe shkencëtarëve në të gjithë botën. Me padurim pres për të parë zbulimet e tyre të reja. ”

 

Sa i përket lojrave, arkitektura e tanishme Pascal e Nvidia-s e cila u prezantua gjatë një viti e gjysmë më parë me GTX 1080, ende mbetet një nga GPU-të më të mira për lojra. GPU-të e Volta do të jenë shumë më të shtrenjta për Nvidia për të prodhuar, kështu që kompania mund të dëshirojë të shkojë me valën Pascal për aq kohë sa të mundet. Titan V është në dispozicion sot dhe është me sasi të kufizuar.

Comments are closed.