Një kilogram gjalpë

893

Na ishte një fermer që i shiste nga një kilogram gjalpë një bukëpjekësit. Një ditë bukëpjekësi vendosi të peshonte gjalpën për të parë nëse ai po merrte sasinë e duhur, ku për befasi nuk ishte. I zemëruar për këtë, ai e paditi fermerin në gjykatë.

Gjykatësi pyeti fermerin nëse ai po përdorte ndonjë masë për të peshuar gjalpën. Fermeri iu përgjigj: “I nderuar gjykatës, unë jam primitiv. Unë nuk kam një peshore të duhur, por unë kam një shkallë. ”

Gjykatësi pyeti: “Atëherë si e peshoni gjalpin?”

Fermeri iu përgjigj:

“I nderuar gjykatës, shumë kohë para se bukëpjekësi të fillojë të blejë gjalpë prej meje, unë kam blerë nga një kilogram bukë prej tij. Çdo ditë kur bukëpjekësi sjell bukën, e vendos atë në shkallë dhe i jap atij të njëjtën peshë në gjalpë. Nëse dikush duhet të fajësohet, ai është bukëpjekësi “.

 

Mesazhi i tregimit: Në jetë, ju merrni atë që jepni. Mos u mundoni të mashtroni të tjerët.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.