Një kilogram banane në Korenë e Jugut kushton mbi tre ndërsa në Pakistan vetëm gjysmë euro

583

Bananet janë një frut tropikal dhe kur bëhet fjalë për çmimin e saj, atëherë Koreja e Jugut është vendi më i shtrenjtë, sepse një kilogram banane kushton 3.38 euro. Sipas të dhënave të Numbeo, vendet në të cilat ky frut kushton më shumë se dy euro janë: Zvicra (2.65 euro), Japonia (2.47 euro), Danimarka (2.38 euro), Algjeria (2.37 euro), Norvegjia ( 2.35 EUR), Singapori (2.16 EUR), Australia (2.12 EUR), Hong Kong (2.09 EUR), Irani dhe Izraeli (2.07 EUR). Nga vendet e rajonit, bananet kanë çmimin më të lartë në Kroaci dhe Greqi (1.46 dhe 1.45 euro për kilogram).

Në Shqipëri dhe Bullgari, një kilogram banane kushton 1,27 euro ose 1,26 euro, ndërsa në Slloveni ajo shitet për 1,24 euro. Bananet më të shtrenjta nga vendi ynë përfshijnë: Bosnje dhe Hercegovinën (1.08 euro), Malin e Zi (1.08 euro) dhe Serbinë (një euro).

Një kilogram banane në vend kushton mesatarisht 0.91 euro. Përveç në Pakistan, ku një kilogram banane kushton 0,58 euro, në këto vende ky frut është më i lirë në krahasim me botën: Egjipti (0,62 euro), Kolumbia (0,62 euro) dhe India (0,63 euro).

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.