Nëse dëshironi të jeni më të zgjuar praktikoni këto aktivitete…

526

Si mund të jemi më të zgjuar, të marrim vendime më të mira, të veprojmë gjithçka ashtu si duhet? Edhe për këtë ekziston një zgjidhje (të paktën në një farë mase), me ndihmën e aktiviteteve ose zakoneve të caktuara. Për shembull:

Leximi

Nuk është e thënë rastësisht që librat janë një thesar i çmuar. Lexoni, praktikoni gjërat e lexuara ngase kjo ndikon në zhvillimin e trurit. Këshillë e vogël – zgjidhni një libër që mund të mbani në dorë, jo një botim dixhital.

Aktiviteti sportive


Lëvizja, vrapimi, ecja, aktiviteti sportiv që ju përshtatet kontribuon në një energji më të madhe dhe kështu produktivitet më të mirë.

Video lojra


Po, dhe kjo veprimtari, ose hobi, mund të na bëjë më të zgjuar nëse e përdorim siç duhet. Sidomos ndihmon në vendimmarrjen më të shpejtë.

Zgjidhja e enigmave

Një mënyrë e shkëlqyeshme për të trajnuar trurin – zgjidhja e enigmave. Ato mund të jenë të ndryshme duke filluar nga Kubi i Rubikut dhe enigma të thjeshta me bashkim figurash e deri tek online “problemet” logjike.

Komunikimi / udhëtimi

Nëse doni të mësoni më shumë, mos qëndroni në shtëpi … dilni, shoqërohuni, udhëtoni (sa më shumë që të keni mundësi), takoni njerëz dhe kultura të reja nga të cilat me siguri do të mësoni diçka të re.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.