“Mos ble asgjë që mund të marrësh me qira”: Milioneri zbulon 4 rregullat jopopullore që e bënë të pasur

135

Shumë njerëz dinë të fitojnë para, por kjo është vetëm një pjesë e vogël e ekuacionit. Ju gjithashtu duhet të dini se si ta shumëfishoni atë me kalimin e kohës dhe kur duhet,  dhe kur nuk duhet, të shpenzoni për diçka.

“Më janë  nevojitur  20 vjet provë dhe gabime përpara se të grumbulloja një vlerë neto prej shumë milionë dollarësh. Më është dashur të tregoj disiplinë të jashtëzakonshme dhe të investoj shumë para në asete që gjenerojnë të ardhura”, thotë Grand Kardone , CEO i Cardone Capital, autor bestseller i “The 10X Rule” dhe themelues i “The 10X Movement” dhe “The 10X Growth”. konferencë..

Kardone tani merr të ardhura nga 18 kompanitë që ai themeloi dhe 12,000 njësitë rezidenciale që zotëron, të cilat i sjellin të ardhura pasive.

Këtu janë katër rregulla të  për paratë dhe shpenzimet që ai thotë se i ka ndjekur në rininë e tij dhe që e ndihmuan të pasurohej:

1. Mos blini me shumicë nëse nuk keni kursime dyfish  të kostos.

“Sapo disa nga miqtë e mi filluan të fitonin më shumë para, ata shpërbleheshin me makina luksoze, varka dhe udhëtime në Paris. Vendosa një rregull tjetër për veten time: për të blerë një orë të shtrenjtë apo edhe një shtëpi, më duhej të kurseja dyfishin e kostos. Më mbante nga shpenzimet e tepërta dhe në të njëjtën kohë më dha kohë të mendoja nëse kisha vërtet nevojë për të.

Në vend që të hidhja para për blerjet e mëdha një herë që kishin efekte të kufizuara në cilësinë e përgjithshme të jetës sime, u fokusova në kanalizimin e fitimeve të mia në përmirësimin e biznesit tim.”

2. Mos blini asgjë që mund të merrni me qira.

“Kur po punoja për t’u bërë milioner, të vetmet gjëra që do të blija ishin ato që mund të rrisnin fluksin e parasë sime, të tilla si pronat komerciale që mund t’i jepja me qira.

Unë kurrë nuk bleva asgjë që mund të merrja me qira, si një banesë kryesore ose një makinë, kështu që mund të shmang pagesat më të larta mujore dhe kostot e mirëmbajtjes që lidhen me pronësinë. Për shembull, në vitin 2012 kam shitur shtëpinë time dhe kam jetuar si qiragji për gati 10 vjet. Kjo më çliroi më shumë para për të investuar në pasuri të paluajtshme. Pasi kurseva një shumë të konsiderueshme, bleva një shtëpi me para në dorë, pa borxh apo hipotekë.

I marr me qira makinat e mia sot. Megjithatë, unë kurrë nuk e zgjas një qira përtej 24 muajsh, edhe nëse kjo e bën faturën më të përballueshme. Shumëçka mund të ndryshojë brenda dy viteve dhe unë po përpiqem të shmang ngecjen me një makinë që nuk i plotëson nevojat e mia”.

3. Mos shpenzoni për t’u bërë përshtypje të tjerëve.

“Qëllimi im ka qenë gjithmonë të krijoj një trashëgimi të pasurisë së brezave për familjen time. Kjo ishte më e rëndësishme për mua sesa blerja e gjërave që nuk më duheshin vërtet.

Dhe edhe kur mund të përballoja diçka, nuk e bleja vetëm për t’u bërë përshtypje të tjerëve. Në vend të kësaj, investoja me një normë më të lartë dhe ndërtova pasurinë time.

Edhe pse tani kam para për të blerë gjëra të shtrenjta, e konsideroj veten ende mjaft kursimtar. “Nuk më intereson të  bie në sy dhe përpiqem të jetoj sipas mundësive të mia.”

4. Shpenzoni vetëm të ardhurat tuaja pasive.

“Nëse fitoj 100,000 dollarë në vit nga biznesi im dhe 20,000 dollarë në vit nga të ardhurat pasive, do të përpiqesha të shpenzoja vetëm 20,000 dollarë për gjëra jashtë shpenzimeve të mia bazë të jetesës.

Të gjitha këto rregulla kërkojnë shumë disiplinë dhe mund të mos jenë për të gjithë. Ndonjëherë pyesja veten pse punoj kaq shumë dhe nuk mund të shijoj frytet e punës sime.

Por për shkak se i kam ndjekur këto rregulla për dy dekada, kam kaluar me sukses disa recesione të mëdha dhe një pandemi globale”.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.