Ku ta gjej sekretin e suksesit?

373

Një herë një i ri e pyeti një njeri të mençur për sekretin e suksesit. E dëgjoi me durim pyetjen e të riut dhe i tha që ta takonte pranë lumit mëngjesin tjetër për përgjigjen. Të nesërmen në mëngjes burri i urtë i kërkoi të riut të ecte me të drejt lumit. Ndërsa shkonin në lumë, uji i erdhi deri në qafë. Por për habinë e të riut, burri i mençur e futi në ujë të riun.
I riu u përpoq të dilte nga uji, por burri i mençur ishte i fortë dhe e mbajti derisa djali filloi të frikësohet. Burri i mençur e nxori kokën e të riut nga uji. I riu gulçoi dhe mori frymë thellë. Burri i mençur e pyeti: “Çfarë doje më shumë kur koka jote ishte në ujë?” I riu u përgjigj: “Ajri”. Burri i mençur tha: “Ky është sekreti i suksesit. Kur e dëshironi suksesin aq shumë sa e dëshironit ajrin kur ishit në ujë, atëherë do ta arrini atë. Nuk ka sekret tjetër.”

Morali i tregimit të shkurtër:
Një dëshirë e zjarrtë është pika fillestare e të gjitha arritjeve. Ashtu si një zjarr i vogël nuk mund të japë shumë nxehtësi, një dëshirë e dobët nuk mund të japë rezultate të mëdha.

Përmblodhi dhe përshtati:
STUDENTET.MK

Comments are closed.