Këshillat më të mira për investime nga  Voren Bafet

116

Voren Bafet konsiderohet si një nga investitorët më të mëdhenj të të gjitha kohërave dhe renditet vazhdimisht në mesin e njerëzve më të pasur në botë. Kur Buffett ofron rekomandime, njerëzit përgjigjen menjëherë me interes.

Bafet dikur i këshilloi njerëzit të investonin sa më shumë që të ishte e mundur në mallra që mund të aksesohen nga kushdo, kudo, pavarësisht se sa para kanë.

Në fakt, Buffett shkoi aq larg sa tha se nuk mund të investohet kurrë në këtë aset të pazëvendësueshëm:

Veten tuaj

Bafet  në një  shfaqje televizive tha: “Mirmëngjes Amerikë” ​​një nga mënyrat më të mira për të arritur sukses dhe për të qenë një bërës në vend se një ëndërrimtar:

Investimi në veten tuaj është gjëja më e mirë që mund të bëni. Çdo gjë që rrit talentin tuaj.

Ju  nuk do të merrni një kthim më të mirë në jetë sesa kur investoni në zhvillimin tuaj profesional, zhvillimin e karrierës, arsimimin, aftësitë e biznesit, kompetencat e lidershipit e kështu me radhë. Por investimi në veten tuaj mund të jetë rreth gjërave të thjeshta, të përditshme që shumica prej nesh shpesh i anashkalojmë në mënyrë që të funksionojmë sa më mirë.

1. Investoni në përmirësimin e shëndetit dhe mirëqenies suaj

Në këtë fazë të ekzistencës sonë njerëzore, me pandemitë, recesionet dhe inflacionin që na rrëzojnë, kujdesi për veten duhet të jetë pika juaj fillestare. Ne duhet të gjuajmë në të gjithë cilindrat për të shfrytëzuar sa më shumë çdo ditë.  Të tjerët varen nga kondicioni dhe aftësia juaj për të ndryshuar botën. Mendoni se cilën fushë të shëndetit tuaj mendor, fizik apo edhe shpirtëror po neglizhoni aktualisht.

2. Investoni për të ushqyer mendjen tuaj

Një nga sekretet më të mira të suksesit të Bafet është se ai mëson vazhdimisht, thekson  Charlie Munger nënkryetar i kompanisë së Bafetit.

“Voren Bafet është bërë një investitor shumë më i mirë që nga dita kur e takova, dhe po ashtu edhe unë. Po të kishim qenë të ngrirë në ndonjë fazë, me njohuritë që kemi, rekordi do të kishte qenë shumë më i keq se sa është. Kështu që mesazhi është të vazhdojmë të mësojmë dhe nuk mendoj se ata njerëz që nuk e pëlqejnë do të kenë sukses në fund”.

Rrugët për të mësuar këto ditë janë të shumta dhe të disponueshme, qofshin konferenca, kurse falas në internet, podkaste ose thithja e mençurisë së mentorëve dhe të urtëve me kafe.

3. Investoni në atë që ju pëlqen të bëni

Mësimi më i madh i Buffett-it për përmirësimin e vetëvlerësimit i qëndron provës së kohës dhe është veçanërisht i përshtatshëm: Bëni atë që doni.

Bafet tha një herë:

“Unë vij të punoj në një punë që e dua dhe gjithmonë kam punuar në një punë që e kam dashur”. Më pëlqeu po aq shumë kur mendova se ishte një punë e madhe të fitoja 1000 dollarë. Ju ftoj të punoni në punët që doni. Mendoj se je i çmendur nëse vazhdon të marrësh një punë që nuk e dëshiron sepse mendon se do të duket mirë në CV-në tënde”.

Bëni atë që ju pëlqen dhe ndaloni së punuari në rrugë qorre me pagë të ulët dhe pa qëllim. Tingëllon e njohur? Kjo është thirrja e betejës së punonjësve të sotëm në mbarë botën gjatë këtij rivendosjeje të madhe.

Përmblodhi dhe përshtati :

www.studentet.mk

Comments are closed.