Ju mund të keni menduar se jeni të vyeshëm, por puna e fundjavës ka pasoja negative!

156

Studimet kanë treguar se nuk është mirë të punosh në ditë jo pune…

Të shkosh në punë gjatë fundjavës nuk është një opsion  i lumtur për askënd. Ndërsa i dashuri ose burri juaj pushon në shtëpi, ju duhet të vraponi në dyqane, të uleni në kompjuter ose të bëni ndonjë gjë tjetër që kërkon puna nga ju. Por kjo nuk tingëllon aspak e dëshirueshme, apo jo?

Nëse shëndeti juaj do të kishte një zë, as nuk do të ishte dakord që të punoni fundjavat. Gjegjësisht, studiuesit e universiteteve UCL dhe Queen Mary në Londër arritën në përfundimin se puna në fundjavë shpesh shkakton depresion, veçanërisht te femrat.

Një studim me 20,000 punëtorë zbuloi se ata që punonin më shumë se 55 orë në javë shfaqnin gati 10 për qind të simptomave të depresionit.

“Ne nuk mundëm të përcaktonim simptomat e depresionit, por zbuluam se më shumë femra sesa meshkuj punojnë në fundjavë, gjë që krijon shumë presion dhe i mbingarkon me përgjegjësi”, tha Gil Weston, drejtuesi i studimit.

Studimi gjeti gjithashtu njerëz të moshuar me depresion që ishin duhanpirës, ​​gjë që është e pritshme.

Qëllimi i këtij studimi ishte të ndërgjegjësonte punëdhënësit për pasojat që mund të pësonin punonjësit e tyre për shkak të sasisë së madhe të punës dhe në këtë mënyrë të rriste numrin e punonjësve dhe të zvogëlonte numrin e orëve për individ.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.