Hulumtimet tregojnë se edhe konsumi i tepërt i kafes është i dobishëm?!

Koha për një kafe!

606

Deri tani kudo mundeshim të lexojmë dhe të dëgjojmë pse kafeja është e mirë për ne – përmirëson shëndetin dhe ndihmon për një hapësirë ​​më të gjatë jetësore. Një studim i ri nga neuroscientistët tregon një korrelacion madje edhe midis konsumit më të lartë të kafesë dhe trurit më të mirë dhe më të shëndetshëm. Për t’ju bërë të ndiheni më mirë për varësinë tuaj të kafesë, rezultatet e kërkimit shkojnë plotësisht në favorin tuaj.

Ka një lidhje mes sasive të mëdha të kafesë dhe një rreziku të reduktuar të sëmundjes së Parkinsonit ose Alzheimerit. Kjo është gjetja më intriguese e hulumtimit, e cila u botua muajin e kaluar në revistën Frontiers në neuroscience. Edhe pse të gjithë menjëherë do të mendojnë se përbërësi kryesor i kafesë – kafeina është e shkaku, por nuk është ashtu.

Sekreti është i fshehur në përbërjen e brendshme të kafes të quajtur fenilindan, e cila është krijuar gjatë procesit të pjekjes së kafesë. Kafeja sa më pjekur, aq më e madhe sasia e -fenilindan-, që do të thotë se kafeja më mirë do të ndikojë në materialet toksike si tau proteina dhe beta-amyloid, të cilat lidhen me fillimin e Parkinson dhe sëmundjen e Alzheimer.

Nëse ndonjëherë e ndjeni veten në një situatë që keni pirë shumë kafe dhe se frikësoheni për mirëqenien e shëndetit tuaj, në sajë të këtij hulumtimi dhe rezultatet e marra duhet të ndjeheni të qetësuar. Për momentin, përfundimet nga të gjitha hulumtimet konkludojnë në konsumim të konsideruar të kafes, ose të paktën mos e shmangni atë për shkak të frikës nga problemet shëndetësore.

 

Përmblodhi dhe përshtati

STUDENTET.MK

Comments are closed.