Funksionet e reja të Apple Live Speech, Personal Voice dhe më shumë veçori të reja aksesueshmërie

92

Apple zbuloi se ka punuar në përmirësimin e aksesit njohës, të dëgjimit dhe shikimit të produkteve të saj dhe zbuloi veçori të reja që duhet të ndihmojnë njerëzit me aftësi të kufizuara. E para prej tyre është Live Speech, duke i lejuar njerëzit që nuk flasin të shkruajnë në vend që të flasin gjatë telefonatave.

Personal Voice do të krijojë një model të një zëri të sintetizuar, ndërsa Modaliteti i Zbulimit është për njerëzit që janë të verbër ose kanë shikim shumë të dëmtuar.

Veçoritë do të mbërrijnë më vonë këtë vit, zbuloi Apple pa dhënë një plan të detajuar. Ne presim që ata të kalojnë në iOS 17 dhe iPadOS 17, si dhe disa aplikacione në MacOS të gjeneratës së ardhshme. Të gjitha ndërfaqet ka të ngjarë të prezantohen në WWDC muajin e ardhshëm.

“Assistive Access” mund të aktivizohet ose çaktivizohet përmes “Cilësimeve”. Ai përfshin një përvojë të personalizuar për Phone dhe FaceTime, e cila është e bashkuar në një aplikacion Calls me shkurtore të mëdha dhe të ndritshme për kontaktet. Mesazhet kanë një tastierë të madhe emoji, ndërsa galeria zmadhon fotografitë për shikim më të lehtë të fotografive. Mund të aplikohet si në iPadOS ashtu edhe në iOS.

Live Speech do t’ju lejojë të ruani frazat e përdorura zakonisht për t’u futur shpejt në biseda. Personal Voice do të ofrojë një grup kërkesash teksti që një person të lexojë dhe të regjistrojë 15 minuta audio. Kjo do të lejonte që modeli të trajnohej, kështu që kur përdoruesi fillon të bjerë në aftësitë vokale, ai mund të komunikojë ende me të dashurit.

Modaliteti i Zbulimit apo Detection Mode do të ndërveprojë me objektet që kanë etiketa teksti dhe do t’i lexojë ato me zë të lartë kur t’i drejtohet me gisht. Ai do të jetë i integruar në aplikacionin Zmadhues dhe do të ofrojë gjithashtu zbulimin e njerëzve, zbulimin e dyerve dhe përshkrimet e imazhit.

Pasi të mbërrijnë funksionet, klientët e shurdhër ose me vështirësi dëgjimi do të jenë në gjendje të përdorin pajisjet e tyre të dëgjimit bërë për iphone direkt në Mac. Përdoruesit që janë të ndjeshëm ndaj imazheve dhe animacioneve të shpejta do të jenë në gjendje të vendosin në pauzë gif-të në Messages dhe Safari. Një tjetër veçori e pastër është përshtatja e shpejtësisë së fjalës Siri, me opsione që variojnë nga 0.8x në 2x.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTËT.MK

Comments are closed.