Fëmija kinez vuan nga një deformim i rrallë i boshtit kurrizor

417

Fu Wengui është një djalë 15 vjeçar nga Pekini, Kinë, i cili do të ishte si çdo adoleshent tjetër po të mos posedonte dhjetë unaza në qafën e tij, në mënyrë ideale, një person duhet të ketë shtatë unaza. Tre unaza shtesë në qafën e Wengui kanë reflektuar që ai të ketë një qafë jashtëzakonisht të gjatë, duke shkaktuar dhimbje të madhe dhe vështirësi në lëvizje si rezultat i unazave shtesë që ngjeshin nervat e tij. Babai i Wengui, Fu Genyou, pohon se dhimbja e çon djalin e tij që gjithnjë ‘të shkaktojë trazim kur ai është jashtë’.

Wengui gjithashtu u diagnostikua me skoliozitet kongjenital dhe një formë abormale të gjoksit në moshën gjashtë vjeçare.

Skolioza kongjenitale është një deformim që lind nga unazat abnormale të formuara shumë herët gjatë zhvillimit së foshnjës, zakonisht ndodhin brenda gjashtë javëve të para të shtatzënisë, duke çuar në një lakim anësor të shpinës. Fëmijët e lindur me këtë gjendje zakonisht kanë një ose më shumë sisteme të paformuara ose të pazhvilluara (dëgjimi, sistemi nervor, etj).

Wengui tani është gati për t’u operuar për të zvogëluar madhësinë e qafës së tij, të sponsorizuar nga një bamirësi me bazë në Pekin dhe nën mbikëqyrjen e mjekëve në spitalin Chaoyang, të cilët tani po vizatojnë planin për trajtimin e tij. Wengui tha se shpreson se pas operacionit ai mund të ketë një qafë normale.

 

Përgatiti dhe përgatiti:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.