Fakte të mahnitshme shkencore për fëmijët

117

Fëmijët janë një mrekulli e vogël, e pabesueshme që është pranë nesh.

Shkencëtarët kanë treguar fakte të mahnitshme shkencore për foshnjat:

1. Foshnjat nuk mund të qajnë sepse nuk kanë lot. 2-3 javët e para të jetës mund vetëm të bërtasin.

2. Çdo gjë që ka ndodhur para vitit të 3-të në jetën e fëmijës do të fshihet nga kujtesa, por nuk do të mund të zhduket pa lënë gjurmë. Vetë kujtimet nuk do të jenë aty, por ndjenjat e përjetuara në fëmijëri do të mbeten me të përgjithmonë.

3. Fëmija e kupton domethënien e asaj që thuhet shumë përpara se të flasë.

4. Si fëmijë, ne mund të përjetojmë një gamë më të gjerë shijesh sepse fëmijët kanë më shumë receptorë.

5. Fëmija mund të trashëgojë grupin e gjakut të njërit prej prindërve. Sidoqoftë, ndodh që grupi i tij i gjakut të jetë një kombinim i përkatësisë së nënës dhe babit: për shembull, përfaqësuesit e grupeve I dhe III mund të krijojnë një fëmijë me grupin IV të gjakut.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.