Fakte të habitshme (pjesa e dytë)

89

Sytë qëndrojnë gjithmonë në të njëjtën madhësi që nga momenti kur lind deri në momentin kur vdes, ndryshe nga veshët dhe hunda, të cilat vazhdojnë të rriten gjatë gjithë jetës sonë.

Vetëm njerëzit kanë aftësinë të flenë në shpinë.

80% e trurit tonë përbëhet nga uji.

Për funksionimin normal të trurit, nevojitet rreth një e katërta e totalit të oksigjenit të përdorur nga trupi ynë.

Peshkaqenët janë plotësisht të mbrojtur nga kanceri, sepse kjo sëmundje nuk është regjistruar kurrë tek ata.

Milingonat janë aq të zellshme saqë as nuk flenë.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.