Fakte intresante 2

122

India është shtëpia e 50 milionë majmunëve

Numri i peshqve të njohur dhe të studiuar është 24.5 mijë, zvarranikët – 8 mijë, dhe amfibët – 5 mijë.

Ka 2500 lloje gjarpërinjsh në Tokë.

Gjitarët kanë gjak të kuq ndërsa insektet kanë gjak të verdhë

Njihen rreth 750 mijë insekte dhe 350 mijë merimanga

Insektet marrin frymë me gjithë trupin e tyre

Shkencëtarët gjejnë çdo vit lloje të reja kafshësh

Në planet ka rreth 450 lloje gjarpërinjsh, të cilët konsiderohen helmues për njerëzit.

Më shumë se 50% e maceve dhe qenve shtëpiake janë mbipeshë, ndoshta për shkak të ushqyerjes joadekuate dhe përdorimit të ushqimit të përgatitur.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.