Fakte interesante

128

Kulla Eifel u ngrit si një ndërtim i përkohshëm me rastin e Ekspozitës Botërore në 1889.

Një litër ujë deti është mesatarisht 25 gram më i rëndë se e njëjta sasi ujë i freskët.

Macet mund të prodhojnë mbi 100 tinguj vokale, qentë vetëm nëntë.

Parlamenti më i vjetër në botë është ai islandez Alting, i cili ekziston që nga viti 930.

London Times në vitin 1816 e shpalli vallëzimin lojë imorale.

Zjarri përhapet më shpejt në male, sesa në vende të rafshta .

Danubi ka thellësinë më të madhe të matur në Evropë, rreth 93 metra, edhe atë në vendin Mali kazan në grykën e Gjerdapit.

Policia gjermane e autostradave gjobit edhe për vozitje të ngadaltë.

Njerëzit Warplpiri të Australisë Jugore nuk përdorin numra dhe nuk ka asnjë fjalë për ta në gjuhën e tyre. Fëmijët e përshkruajnë numrin me fjalën shumë, dhe distancën me këngë.

Deltiolog është një person që mbledh dhe studion kartolina.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.