Fakte interesante 6

105

Pesha e një ariu polar mund të arrijë një ton, dhe gjatësia e tij është deri në 3 metra.

Arinjtë ndahen në katër lloje: të bardhë, të zi, me gjoks të bardhë, ngjyrë kafe.

Zemra e një gjirafe peshon 12 kg, dhe  ka gjak shumë të trashë.

Buburrecat janë në gjendje të përballojnë doza të larta rrezatimi dhe t’i mbijetojnë një shpërthimi bërthamor.

Bletët i transmetojnë informacione njëra-tjetrës me lëvizje kërcimi dhe janë të orientuara në mënyrë perfekte në hapësirë.

Orangutani ushqen të vegjlit e tij për 4 vjet.

Zogu kakapo nuk mund të fluturojë, për lëvizje ai rrëshqet nëpër ajër dhe ngjitet në pemë. Kjo kafshë e mahnitshme ushqehet me lëngun e manave dhe bimëve.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.