Fakte interesante 4

168

Fossa – një kafshë nga ishulli i Madagaskarit, duket si një përzierje e një pume dhe një civeti.

Bretkosa e gurit arlekin nuk ka dëgjim dhe nuk ka zë – ata komunikojnë duke lëshuar dhe marrë valë zanore të një frekuence të caktuar në formën e tingujve të klikimit.

 Majmunët mund të komunikojnë mesazhe me gjeste.

Ka qen që nuk lehin – këta janë Basenji.

 Gjitari më i madh është elefanti afrikan. Pesha e tij mund të arrijë 7 tonë, dhe madhësia deri në 4 metra.

Gjitari më i gjatë në planet është gjirafa..

Gjitari më i vogël është lakuriq i natës. Jeton në Tajlandë me peshë deri në 2 g.

 Balena blu është gjitari më i gjatë.

Përmblodhi dhe përshtati :

www.studentet.mk

Comments are closed.