Fakte interesante: 4 fakte për të qeshurën që do t’ju bëjnë të qeshni më shumë

209

Kush nuk dëshiron të qeshë mirë, qoftë duke parë një komedi, një video në YouTube, apo thjesht duke bërë shaka me miqtë?

Shumë kohë më parë, mjekët përcaktuan se e qeshura është shëruese dhe se ajo ka një efekt pozitiv në psikikën tonë. E qeshura mund të jetë edhe “ngjitëse”, dhe këtë duhet ta keni përjetuar shumë herë.

Të gjitha këto me siguri i dini, por këto janë 4 fakte për të qeshurën, të cilat ndoshta nuk i keni ditur:

# Disa kërkime kanë treguar se fëmijët qeshin rreth njëqind herë në ditë, ndërsa të rriturit e bëjnë këtë vetëm rreth 15 herë.

# VIiliam Fraj, i cili merret me kërkime mbi të qeshurën, thotë se ritmin që arrin zemra e tij pas 10 minutash të gëzuar, e merr vetëm me 1 minutë të qeshur me zë të lartë.

# Gruaja tajlandeze Gjitarat Vongsombon qeshi për 12 minuta e 26 sekonda në një garë të qeshur, dhe niveli i saj më i lartë i të qeshurit ishte 110 decibel.

# E qeshura tek foshnjat zhvillohet  në muajin e tretë të jetës. A ka ndonjë gjë më të lezetshme se një fëmijë që qesh me zë të lartë?

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.