Fakte interesante 3

141

Kafsha më e zhurmshme në botë është balena blu, këndimi i saj mund të shurdhojë një person.

Trikogramet – insektet më të vogla, janë parazitare në insektet e tjera dhe rriten posaçërisht në bujqësi për të shkatërruar dëmtuesit.

Ka zogj që mund të fluturojnë mbrapa – ky është  kolibri.

 Gjarpërinjtë nuk mund të mbyllin sytë, sytë e tyre mbrohen nga qepallat .

Numri i njerëzve të vrarë nga bletët është shumë më i lartë se nga pickimi i gjarpërinjve.

Një vezë struci  zihet për 1 orë.

 Elefanti ka katër gjunjë.

 Kafshët që nuk mund të kërcejnë janë elefantë.

 Kafshët shtëpiake mund të parashikojnë disa ngjarje, veçanërisht ato të pakëndshme.

Përmblodhi dhe përshtati:

www.studentet.mk

Comments are closed.