Disa kuriozitete që freskojnë njohurit tuaja

665

1. Shpejtësia e dritës është 300,000 km/sec.
2. Dritës i duhen 8min e 17 sec për të udhëtuar nga dielli në siperfaqen e Tokës.
3. Në tetor të vitit 1999 lindi personi i 6 biliontë.
4. 10% e gjithë njerëzve të lindur gjatë kohërave, janë gjallë në këto momente.
5.Termometri u krijua nga Galileo në 1607.
6. Çdo vit, Tokën e trondisin mbi një milion tërmete.
7. Kokra më e madhe e breshërit që ka rrënë ndonjëherë ka qenë mbi 1 kg dhe ky breshër rra në Bangladesh në 1986.
8. Çdo vit rrufetë vrasin 1000 njerëz.
9. Në Tetor të vitit 1999 një ajzberg (iceberg) me madhësinë e Londres lundroi i lirë ne Anktartik.
10. Në trupin e njeriut ndodhen 96,560 km damarë gjaku.
11. Shkretetira e Saharaseështë shkretetira më e madhe në botë, me siperfaqe 5,632,704 km katror.
12. Merimangat e zeza, femra, hanë burrat e tyre pas çiftezimit.
13.  Ndodhen më shumë krijesa të gjalla në sipërfaqen e lekurës së njeriut, sesa njerëz në siperfaqen e Tokës.
14. Struktura e ADN-së u determinua fillimisht nga Watson dhe Crick në 1953.
15. Në 1997 shkencëtaret krijuan kromozomin e parë sintetik njerzor.

 

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.