Disa fakte interesante për vendin më të pastër  në botë, nëse nuk e lëshoni ujin në toalet , do të gjobiteni me 500 dollarë

249

Për shkak të pozicionit të saj strategjik, Singapori është quajtur Gjibraltari i Azisë, dhe në gjuhën malajze “Singapore” që do të thotë “Qyteti i Luanit”.

Në një vend me pasuri të madhe, ka disa rregulla mjaft të çuditshme , dhe disa prej tyre do t’i mësoni në këtë prezantim të shkurtër, në këto 11 fakte interesante rreth Singaporit unik.

1. Organizata Botërore e Tualetit u themelua në Singapor. Dhe meqenëse Singaporianët janë shumë të veçantë për pastërtinë, nëse nuk e lëshoni ujin pas përdorimit të tualetit, mund të gjobiteni me 500 dollarë.

2. Qytetarët e Singaporit mund të votojnë në zgjedhjet britanike.

3. Vendi përfshin gjithsej 63 ishuj dhe nuk rekomandohet të ecësh në të gjithë, sepse janë të pabanuar ose shërbejnë si zona ushtarake dhe industriale.

4. Pirja e pijeve “në qiell” është pothuajse e mundur këtu sepse ka një lokal në majë të një rrokaqiell në një lartësi prej 282 metrash, që është bari më i lartë në majë të një ndërtese në botë.

5. Singapori është një nga tre vendet që nuk kanë kapital. Dy të tjerët janë Monako dhe Vatikani.

6. Ka katër gjuhë zyrtare në këtë vend: anglisht, mandarin, tamile dhe malajisht.

7. Shatërvani më i madh në botë ndodhet në Suntek dhe për të janë shpenzuar gjashtë milionë dollarë.

8. Në  gjuhën sanskrite, Singapori përkthehet si Qyteti i Luanëve, dhe  është interesante se këtu nuk ka fare luanë.

9. Në Universitetin e Singaporit, shumë u gëzuan kur automatet  e Coca-s filluan të shpërndanin kanaçe falas pasi i përqafuan.

10. Nëse i besohet një studimi britanik, këtu njerëzit ecin më shpejt, me një mesatare prej 6.15 km në orë.

11. Përtypja e çamçakëzit është e ndaluar, por të huajt lejohen të sjellin dy pako në hyrje. Më shumë se kaq konsiderohet tentativë kontrabande.

Përmblodhi dhe përshtati :

www.studentet.mk

Comments are closed.