Çfarë është Keylogger?

192

Një keylogger është një formë e fshehtë e spyware. Përderisa ju shënoni të dhëna senzitive në tastierën tuaj, duke besuar se askush nuk po ju shikon, në fakt, softueri i regjistrimit të tasteve regjistron gjithçka që shkruani.

Keyloggers janë programe softuerike të monitorimit të aktivitetit që u japin hakerëve akses në të dhënat tuaja personale. Fjalëkalimet, numrat e kartelave bankare që shkruani, faqet e internetit që vizitoni, të gjitha këto informacione mund t’i marrin duke regjistruar goditjet e tastierës.

Nëse ky softueri është i instaluar në kompjuterin tuaj do të regjistron gjithçka që shkruani, pastaj e dërgon këtë skedar të të dhënave në një server, ku kriminelët kibernetikë presin të përdorin të gjitha këta informacione të ndjeshme.

Përgatiti dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.