Çfarë do të thotë .com?

1,003

Ju sigurisht hapni uebfaqe të panumërta gjatë gjithë ditës, dhe shumica e tyre përfundojnë me shkurtesën .com.

Disa domene, të tilla si:
edu (education) – simbolizojnë një institucion arsimor ose organizatë, qeveri (government) – qeveri ose një organizatë qeveritare.

Shkurtesa .com qëndron për komerciale. Një uebfaqe e veçantë nuk do të thotë të ketë ndonjë qëllim komercial, por me këtë domen tregon se është i arritshëm për të gjithë përdoruesit.

Shkurtesat e tjera që shpesh mund të gjenden janë: .org, .biz, .eu, .info…

Përndryshe, domeni më i vjetër i internetit është .net dhe është krijuar në 1985.

Comments are closed.