Biznesi i vogël, vizioni i madh: Si të keni sukses

191

Si të rritet një biznes i vogël ose i mesëm deri në pikën e eksportimit të mallrave dhe shërbimeve për herë të parë ose zgjerimi i eksporteve në një vend të ri mund të jetë një përvojë jashtëzakonisht shpërblyese për pronarët e bizneseve.

Por nëse po filloni nga e para, të dini se si të filloni të eksportoni mallrat dhe shërbimet tuaja mund të duket gjithashtu si një detyrë e pamundur dhe e vështirë.

Lajmi i mirë është se ka ndihmë dhe shumë mënyra për të zhvilluar aftësitë që ju nevojiten për të shitur me sukses mallra dhe shërbime jashtë vendit, nga udhëtimet në ekspozita tregtare, tek kërkimi i partneriteteve me distributor dhe aplikimi për financime të mundshme…

Planifikoni si profesionist

Pronarët më të suksesshëm të bizneseve nuk ndalojnë kurrë së planifikuari përpara. Kjo vlen edhe për të dhënat e tregut dhe informacionin që është i rëndësishëm për produktin ose shërbimin tuaj të veçantë.

Kontrolloni me lehtësi rregullat e eksportit për çdo vend

Për shembull, Britania e Madhe ka siguruar marrëveshje tregtare me 70 vende (si dhe vendet e BE-së), dhe marrëveshje të reja janë duke u negociuar vazhdimisht, raporton Guardian.

Kjo është arsyeja pse është e nevojshme të pyesni për gjithçka.

Mësoni gjëra të reja dhe fitoni njohuri biznesi

Pavarësisht nëse keni shkuar në shkollë biznesi apo jo, gjithmonë mund të përmirësoni njohuritë tuaja të biznesit ndërkombëtar duke ndjekur kurse dhe trajnime të ndryshme.

Merrni pjesë në ngjarje reale

Nga shfaqjet tregtare te seancat e rrjeteve, ndjekja e ngjarjeve të duhura mund të ndihmojë në rritjen e biznesit tuaj dhe t’ju japë ide mbi mënyrat për të rritur eksportet tuaja. Keni njohuri dhe pyesni për çdo destinacion.

Mendoni që t’i bashkoheni një organizate biznesi

Nga qendrat e këshillimit të dedikuara për përmirësimin e njohurive tuaja për eksportin deri te aksesi tek ekspertët e doganave dhe tregtisë, organizata e biznesit mund të jetë një minierë informacioni për anëtarët. Ju mund të jeni në gjendje të bashkoheni në webinare dhe seanca të rregullta dhe të merrni përgjigje të dobishme në lidhje me rregullat e tregtisë ndërkombëtare.

Zhbllokoni fuqinë e financimit

Qasja në financa mund të jetë ndryshimi që ju ndihmon të fitoni kontrata, të përmbushni porositë dhe të keni fonde të mjaftueshme, raporton Guardian.

Përmblodhi dhe përshtati;

www.studentet.mk

Comments are closed.