lesbian videos mercedes carrera knock out her cheating hubby. home alone chav slut. desi anal mom helps in tub romantic family dinner.porn videos dealer fuck.

Biomasa

1,879

Biomasa është material organik që vjen nga bimët dhe kafshët, dhe është një burim i ripërtëritshëm i energjisë.

Biomasa përmban energji të ruajtur nga dielli. Bimët thithin energjinë e diellit nëpërmjet procesit të fotosintezë. Kur biomasa është djegur, energjia kimike në biomasë lëshohet si nxehtësi. Biomasa mund të digjet drejtpërdrejt ose të shndërrohet në karburantet e lëngshme ose biogazin që mund të digjet si lëndë djegëse.

Shembuj të biomasës dhe përdorimet e tyre për energji

  • Druri dhe mbeturinat e përpunimit të drurit – të djegura për të ngrohur ndërtesat, për të prodhuar nxehtësi procesi në industri dhe për të prodhuar energji elektrike
  • Mbetje bujqësore dhe mbeturinat – djegur si lëndë djegëse ose shndërrohen në karburantet e lëngëta
  • Mbeturinat nga ushqimi, oborri dhe druri – të djegura për të prodhuar energji elektrike në termocentralet ose të shndërruar në biogaz në deponi
  • Plehrat e kafshëve dhe kanalizimet njerëzore – shndërrohen në biogaz, i cili mund të digjet si lëndë djegëse

Shndërrimi i biomasës në energji

Biomasa e ngurtë, si druri dhe mbeturinat, mund të digjen direkt për të prodhuar nxehtësi. Biomasa gjithashtu mund të shndërrohet në një gaz të quajtur biogaz ose në biokarburant të lëngshëm si etanol dhe biodiesel. Këto lëndë djegëse më pas mund të digjen për energji.

Format e biogazit kur letra, copëzat ushqimore dhe mbeturinat e oborrit dekompozohen në deponitë, dhe ato mund të prodhohen duke përpunuar ujërat e zeza dhe plehun e kafshëve në enë të veçanta të quajtura tretës.

Etanoli bëhet nga mbetjet e misrit dhe kallamit të sheqerit që fermentohen për të prodhuar karburant etanoli për t’u përdorur në automjete. Biodizeli prodhohet nga vajrat bimore dhe yndyrnat shtazore dhe mund të përdoret në automjete dhe si vaj ngrohjeje.

Sa biomasa përdoret për karburant?

Karburantet e biomasës siguruan rreth 5% të përdorimit të përgjithshëm të energjisë primare në Shtetet e Bashkuara në vitin 2017. Nga ai 5%, rreth 47% ishte nga karburantet biokarburanteve (kryesisht etanol), 44% ishte nga druri dhe biomasa e prejardhur nga druri, dhe 9% ishte nga biomasa në mbeturinat komunale.

Biomasa e ngurtë

Biomasa e ngurtë është lloj i biomasës e cila nuk ka nevoj të shndrohet në karburant ose lëndë djegëse, por ajo digjet drejtpërdrejt. Biomasa ka përdorim të gjërë në mesin tonë dhe atë në disa forma të ndryshme. Nga më të njohura janë peletat dhe briketat të cilat përveç që janë ekonomikisht të lëvërdishme janë dhe ekologjikisht të pastërta

Studiuesit po përpiqen të krijojnë mënyra për të përdorur më shumë biomasa për karburant.

Përmblodhi dhe përshtati:

WWW.STUDENTET.MK

Comments are closed.

www.x-video.center roomie caught doing nude selfies. sex viet college teen doggystyled in coed threesome. lesbian chicks amateurs in xxx scenes with food fetish scenes.desi videos