Bill Gates:„Durimi është një element kyç i suksesit “

546

William Henry Bill Gates është bashkë themelues dhe president i kompanisë të famshme botërore “Microsoft”,të cilën ai e themeloi me shokun e tij Paul Allen.

Produkti i tyre i parë ishte gjuha e programimit “QBasic” për kompjuterin e parë personal.

Ata më pas vazhduan me “DOS”,i cili u zhvillua për “IBM” dhe sot “Microsoft” ka mbi 10.000 të punësuar.Pasuria e Bill-it është vlerësuar më shumë se 70 miliardë dollarë.

Bill Gates është programer kompjuterik,shpikës dhe investitor.Përveç kësaj ne ofrojmë mendimet më të mira që i ka shprehur ai.

„Dështova në disa provime,por shoku im i kaloj të gjitha.Sot ai është një inxhinier në “Microsoft”,dhe  unë jam pronari i kësaj kompanie. “.

„Mos e krahasoni vetem me askënd në botë.Nëse e krahasoni,do ta fyeni veten tuaj “.

„Unë zgjedh persona dembela për të kryer ndonjë punë të caktuar.Sepse personat dembela do ta gjejnë mënyrën më të lehtë për ta kryer atë punë “.

„Para se të kishit lindur,prindërit tuaj nuk kanë qenë aq të mërzitshëm sa ata janë tani.U bënë të tillë duke paguar faturat tuaja,duke pastruar rrobat tuaja dhe duke ju dëgjuar juve se si thoni se jeni të shkëlqyeshëm“.

„Suksesi është një mësues i keq.I mashtron njerëzit e zgjuar dhe i bën ata të mendojnë se nuk mund të humbasin “.

„Nëse nuk mundeni të bëni diçka të mire,së paku bëjeni të duket e mirë “.

„Durimi është një element kyç i suksesit “.

„Unë e kuptoj se pse ju dëshironi të keni miliona dollar…por njëherë pasi ju ta shpenzoni atë,patjetër të ju tregoj, hamburgeri e ka të njëjtën shije “.

 

Përmblodhi dhe përshtati;

STUDENTET.MK

Comments are closed.