Android lanson verzionin më të ri Android 8.1 Oreo

279

Më në fund beht lansimi i verzionit më të ri të sistemit operativ Android, Android 8.1 Oreo.Përditësimi paraqet një ton të mjeteve të reja për zhvillimit të aplikacioneve duke përfshirë edhe inteligjencën artificiale. Shumica e përdoruesve nuk do të vërejnë shumë ndryshime, por zhvilluesit të aplikacioneve tani do të kenë një numër të komandave të reja në dispozicion të tyre. Mjeti më i rëndësishëm i ri është Rrjeti i  Neurale API, i cili do t’i ndihmojë zhvilluesit të inkorporojnë mësimin e makinës në aplikacionet e tyre.Me API-n e ri, zhvilluesit mund t’i trajtojnë aplikacionet për të bërë gjëra të tilla si klasifikimi i imazheve, parashikimi i sjelljes së përdoruesit dhe përgjigjja e pyetjeve.

Komandat shtesë të reja do t’i ndihmojnë zhvilluesit të përmirësojnë funksionalitetin e plotësimit automatik.Aplikacionet e tua së shpejti mund të shfaqin pikëpamje më të hollësishme se çfarë informacioni do të ruhen për qëllime automatizimi dhe më rallë do të shfaqin opsione të pavlefshme të automatizimit.Lirimi përfshin një numër optimizimesh më të vogla. Aplikacionet tani mund të bëjnë vetëm një njoftim njoftimi një herë në sekondë.Përveç kësaj, zhvilluesit tani mund t’i drejtojnë aplikacionet e tyre për të marrë automatikisht një veprim specifik sa herë që arrijnë në një faqe interneti që Google ka shënuar si të pasigurt.

Comments are closed.