10 projekte sekrete të Google

952

Pas blerjes së Google nga kompania Alphabet, tani Google po bën shumë eksperimente ku përfshihen paisje, programe apo edhe të bashkëpunojë me kompani të mëdha si Apple, Facebook etj.Google së fundmi ka bashkëpunuar me Amayon për transportin postar dhe kanë krijuar dronë që kanë të regjistruar adresa të caktuara dhe dërgojnë postën në shtëpinë tuaj.

Një tjetër projekt është ai i lenteve smart që paraqesin imazhe apo video në syrin tuaj.Projekti tjetër i cili është një projekt i veçantë sepse ka për qëllim të shpërndajë internetin me anë të balonave me ajër të ngrohtë.Përveç projekteve në mjekësi Google ka investuar edhe në mjeksi duke krijuar disa pilula që indetifikojnë kancerin apo çdo sëmundje tjetër.Një tjetër projekt i Google dhe Alphabet për të shpërndarë internet në mbarë botën është ai i krijimit të një areoplani të vogël që karikohet me energji diellore dhe mund të fluturojë për një kohë të gjatë.

Google dhe Alphabet kanë krijuar edhe kompaninë robotike Boston Dynamics e cila ka krijuar robotë që imitojnë kafshët dhe veprimet e tyre.Një tjetër projekt jo më pak i rëndësishëm është ai i krijimit të baterive afatgjate, kz Google ka rijuar një bateri që reziston më shumë se bateritë e  tjera.Google ka investuar edhe në servera ku ai duke i paguar 30 $, mund të ruaj për ju deri në 3 terrabyte informacion.

 

Përmblodhi dhe përshtati:

STUDENTET.MK

Comments are closed.