10 fakte rreth botës shtazore dhe asaj bimore!

844

1. Lulet e detit shtrëngojnë duart kur flejnë në mënyrë që valët e detit të mos i shpërndajnë gjatë natës!

2. Luanët malorë mund të fishkëllojnë.

3. Gjuha e gjirafës është aq e gjatë sa që mund të lëpijnë brenda veshit të tyre.

4. Macet kanë 32 muskuj në secilën nga veshët e tyre.

5. Flutrat mund të shijojnë ushqimin me këmbët e tyre.

6. Një tarantula mund të jetojë pa ushqim për më shumë se dy vjet.

7. Gjuha e një balene blu peshon më shumë se shumica e elefantëve.

8. Syri i strucit është më i madh se truri i tij.

9. Qentë janë të aftë të kuptojnë deri në 250 fjalë dhe gjeste.

10. Zogjtë nuk urinojnë.

 

Përmblodhi dhe përshtati

STUDENTET.MK

Comments are closed.